Pracujete s mladými lidmi? A víte, čím žijí a co prožívají? Abychom je v rámci práce s mládeží mohli adekvátně podpořit, musíme dobře znát jejich potřeby, vědět, co je zajímá, a to pak promítnout do aktivit, které s nimi plánujeme. Jednou z možností je samozřejmě jejich zapojení už do příprav, aby definovali vlastní cíle učení podle toho, co v životě využijí. Pomoci nám ale také mohou další zdroje, protože kdyby všichni pracovníci s mládeží měli sledovat všechny trendy, tak se z toho už tuplem zblázníme … 🙂 

Kde hledat inspiraci? 

Naši partneři z YouthWatch dlouhodobě sledují trendy u mladých lidí a tyto tematické sondy zveřejňují. Pomáhají nám lépe pochopit potřeby a přiblížit nám životy nastupující generace. YouthWatch se věnují dlouhodobým tématům, jako je identita, vztahy, spiritualita, aktivismus, životní styl, gaming, vyhoření… Ale pokrývají i aktuální témata, jako je prožívání pandemie či válka na Ukrajině. Nakoukněte do jejich témat a výsledků, možná budete překvapeni.

V ANEV ze zkušenosti víme, že trendy u mladých lidí jsou ve střední Evropě podobné, proto sondy pečlivě pročítáme a promítáme do našich aktivit. Rozhodně se jedná o velmi zajímavé čtení, na které stojí za to udělat si čas. A co vy?


Podrobnosti najdete na webu YouthWatch.

Pro vylepšení funkcionality využívá náš web soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s využíváním cookies.

Souhlasím