Sledování kvality aktivit – zda to, co děláme, děláme opravdu dobře – není vždy jednoduché. Je to komplexní a dlouhodobý proces a řada organizací neví, z jakého konce začít. V ČR prozatím neexistuje mnoho příkladů dobré praxe, z nichž by bylo možné se naučit, jak na to. Proto jsme se rozhodli přinést inspiraci ze zahraničí a přeložit Kapesního průvodce kvalitou v práci s mládežíTen vás provede vás krok za krokem celým procesem výběru indikátorů a jejich používání k hodnocení a dalšímu zlepšování vašich aktivit. 

A v čem konkrétně Vaší organizaci systematická práce s indikátory pomůže?

  • ujasníte si, co charakterizuje kvalitní práci s mládeží ve vašem konkrétním případě;
  • budete strukturovaně pracovat na rozvoji kvality;
  • stanovíte si jasné a konkrétní cíle pro vaše další směřování;
  • dokážete prezentovat výsledky vaší práce navenek a obhajovat práci s mládeží pomocí věcných argumentů 🙂

Výhodou publikace je, že přináší rozsáhlou a logicky uspořádanou databázi indikátorů, z níž si můžete vybrat jen ty, které se nejvíce hodí pro vaši konkrétní situaci. 

Souhrnnou databázi indikátorů kvality vytvořila organizace KEKS spolu s partnerskými organizacemi v rámci mezinárodního projektu InterCity Youth. ANEV tuto publikaci přeložila v rámci česko-slovenském projektu Youth Work Quality Focus (podpořeno programem Erasmus+), jehož cílem je vytvořit systém měření kvality neformálně vzdělávacích aktivit ve vybraných organizacích. 

Doufáme, že překlad Průvodce ocení řada organizací, které téma zajímá a plánují se systematické práci s kvalitou rozvíjet. Máte-li zájem dozvědět se víc, stačí otevřít publikaci a začíst se. A pokud vás zajímá, jak konkrétně s nastavováním kvality pracujeme v projektu Youth Work Quality Focus, přijďte se inspirovat na naši online konferenci 19.května.

Pro vylepšení funkcionality využívá náš web soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s využíváním cookies.

Souhlasím