Už jste slyšeli o našem e-learningovém kurzu určeném pro pro pracovníky s dětmi a mládeží? V tomto kurzu se naučíte připravovat aktivity tak, aby se účastníci rozvíjeli právě v tom, co je pro ně důležité. Kurz je pro zájemce zdarma a je úzce navázán na Slabikář neformálního vzdělávání

Online kurz pomůže pracovníkům s mládeží pomocí teoretického základu i jasných příkladů z praxe připravovat aktivity nejen podle vlastních vzdělávacích cílů ale především také naučí najít vždy vhodnou úroveň aktivit. „Pokud není nastavena správně úroveň aktivity, kterou jsme pro děti a mládež připravili, tak to může snížit motivaci dětí nebo mladých lidí přijít na naše aktivity i příště,“ říká koučka Jolana Dočkalová. Tým zkušených pracovníků s mládeží z Česka i Slovenska vyvinul online kurz na základě takzvané Bloomovy taxonomie, tedy teorie, která definuje, jak nastavit vzdělávací cíle a jak plánovat výuku. Kurz je doplňujícím materiálem publikace Slabikář neformálního vzdělávání v práci s mládeží. Ten provází učitele, vychovatele nebo pracovníky s mládeží od plánování volnočasové vzdělávací aktivity až po její vyhodnocení. 

Máte chuť na koláč? Tak není nic jednoduššího než si ho upéct. Ale… Umím teoreticky vyjmenovat všechny suroviny, ale neumím péct a ani mě to neláká.
Nebo: Umím nakrájet a smíchat suroviny a perfektně ochutit pokrm, ale nevím, co bych vlastně měla upéct. Anebo: Velmi ráda vařím, protože mě to baví, ale vlastně nevím, co a jak přesně upéct, aby to bylo dobré. Co se snažíme říct? Pokud výrazně převažuje jedna z rovin vzdělávání – znalosti, dovednosti či postoje – koláč si nakonec nedáme. To také platí i u všech ostatních aktivit v životě. V našem online kurzu se snažíme vysvětlit, jak nejlépe podpořit všechny úrovně vzdělávání.
Kvalitu neformálního vzdělávání v práci s mládeží ovlivňuje mnoho věcí. „Klíčové přitom však je, zda pedagogové a pracovníci s mládeží mají jasno v tom, co přesně chtějí svými aktivitami docílit. Důležité je, abychom vždy věděli, jakou rovinu chceme u mladých lidí rozvíjet, a podle toho můžeme aktivitu připravit,“ uzavírá školitelka pracovníků s mládeží Monika Novosádová z ANEV.

Pro vylepšení funkcionality využívá náš web soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s využíváním cookies.

Souhlasím